Thursday, January 22, 2015

Tutorial: Sweet Pink & Purple Eye Make Up

 
 
Nah, jadi kan ceritanya kan bulan depan kan ada hari Valentine nih kaaan. Walaupun gue haram ngerayain gituan, tapi gapapa dong kalo gue bikin EOTD yang bertema Valentine. Mungkin elo udah bosen dengan segala sesuatu yang berbau pink dan ungu di hari Valentine, tapiii ah bodo amat. Gue kali ini mau mengusung warna klasik khas Valentine, yaitu pink.
 
Tapi pertama-tama gue mo bilang, maybe tutorial kali ini gak semaksimal biasanya karena gue masih gak enak badan (alesan!). Tadi aja abis kerokan. Tapi gue kangen sama alat make-up gue, jadi bela-belain deh bikin ginian. Heheheh. Yuk langsung aja.
 
 
First of all, here are the eyeshadow color you'll need:
  • Light purple
  • Dark purple
  • Baby pink
  • Skintone
  • White
*And make sure they're all matte.


 
After drawing your eyebrows, apply eyeshadow base on all over your upper lid.
 
 

 
Using a fluffy blending brush, apply a skintone eyeshadow on your crease and outter V. Blend it outside and inside.
 
 

 
Using an eyeshadow brush, apply a baby pink color on all over your upper lid.
 
 

 
Using the same brush, apply a dark purple on your outter V and crease, just below the skintone color. Blend it with the pink.
 
*if you overdid with the purple, you can retouch the pink color again. I kept on going back and forth retouching the pink and the purple over and over again until I get just the right result.
 
 



Using whatever tools you prefer, frame your upper lid with black eyeliner. Don't have to be so neat or perfect, this is just to mark where your false eyelashes will be glued later on.
 
 
 
 
Apply eyeshadow base on your lower lid.
 


 
Apply purple eyeshadow on half part of your lower lid.
 
*you can use the same purple with the previous one, but since I want to make this look cute, I use a lighter purple. And if you want to make this look even cuter, try to apply a pink shadow instead of purple.
 


 
Fill the rest of your lower lid with white eyeshadow. Here I apply it with eyeliner brush.
 


 
Glue your false eyelashes. Don't worry if your eyeliner doesn't look so neat, we'll retouch it later on.
 


 
While waiting for the glue to be dry, line your waterline with white pencil.
 


 
Now that the falsies glue is dry, retouch your black eyeliner. Also try to cover all those naughty white glue that doesn't seem to change color after it's dried. The point is, blacken everything.
 
This is also the right time to change your wing liner shape. The longer, the naughtier. But since I want to keep this look so simple and cute, I just make a tiny wing eyeliner.
 
 


 
The last one is to curl your lashes and apply mascara.
Btw, I want to confess that I barely curl my lashes since they're almost invisible. So few and soooo short. But for those who have long lashes, you have to curl it.
 
And we are done!
 
For the best result, match this eye make up with pink blusher and pink lipstick.
 
 
***
 
 
Picture spamming!
 
 
Ini pake flash.
 
 
Ini juga fotonya pake flash.


Yang ini fotonya dongak sambil ngadep ke lampu neon, kaga pake flash. Tuuuh kan keliatan ada tangan gue lagi ngeker.

Btw, kenapa ya menurut gue hasil fotonya lebih bagus kalo pake camera flash ketimbang lampu biasa.... Ada yang tau kenapa gak?
 
 
 
 
 
 
 
Oke, ini adalah barang-barang yang gue siksa selama pembuatan:
  • NYX Eyebrow Gel (Brunette)
  • Wet n Wild Eyebrow Kit (Ash Brown)
  • NYX Eyeshadow Base (White)
  • Nonna Eyeshadow Palette No. 3 (White & Skintone)
  • BH Cosmetics Eyes On The '80s Palette (Dark Purple)
  • Lime Crime D'antoinette Palette (Baby Pink & Light Purple)
  • Koji Dolly Wink Liquid Liner (Black)
  • Max Factor Clump Defy Mascara (Black)
  • Unbranded falsies
  • Acuvue clear softlenses
 
 
 
 
 
Oke sebenernya EOTD ini adalah hasil recreate dari EOTD gue yang dulu. Tapi ga tau kenapa yah, kok hasilnya beda. Di look yang sebelumnya lebih ngepink, tuh tuh tuh kayak di foto atas. Tapi yang sekarang lebih biru-biru ungu gimana gitu, padahal warna yang dipake gak jauh beda. Hmmm, maybe kalo elo recreate makeup gue yang ini, hasilnya bakalan beda juga nih, kayaknyaaaa.
 
 
***
 
 
Baiklah, sampai ketemu lagi!
Muuuaaah.